Recipe: Easy cheesecake

12/08/2014

Hej! Są tu jacyś wielbiciele pieczonych serników? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiaj przychodzę do was z pomysłem na najprostszy sernik, jaki przyszło mi robić. Gwarantuję, że nawet ci, którzy mają w kuchni dwie lewe ręce, dadzą radę upiec go bez obaw! Przygotowanie ogranicza się do zamieszania wszystkiego, następnie chwila w piekarniku i można zajadać się pysznym sernikiem w towarzystwie kawy, lub herbaty. Są gusta i guściki, ale jak dla mnie jedyny prawdziwy sernik to taki... bez rodzynek. :-) 

*English: Hey! Are here any cheesecake lovers? I hope so, because today I'm here with an idea for the easiest cheesecake I've ever done. I can guarantee that even those without cooking skills, will be able to do it with no worries! Preparation is only about mixing everything together, then a while in the oven and you are able to taste delicious cheesecake accompanied by coffee or tea. There are many tastes, but as for me real cheesecake it's the one with... no raisins. :-)
SKŁADNIKI (na 1 nieduży sernik):
- 1 opakowanie twarogu (250g-300g) - ja użyłam gładkiego, ponieważ nie mogłam znaleźć takiego typowo do serników
- 2-3 łyżki sera mascarpone
- 1 jajko
- odrobina cukru (1-2 łyżki - nie polecam więcej, jeśli chcecie dać na wierzch polewę, lub dżem, ponieważ wtedy będzie za słodko)
- kilka herbatników, lub ciastek do pokruszenia na spód

PRZYGOTOWANIE: Wymieszać razem wszystkie składniki w misce. W międzyczasie nagrzać piekarnik do ok. 180 stopni. Na spód blaszki pokruszyć herbatniki i wlać na to zawartość miski. Piec przez ok. 30-35 minut. Można serwować z dżemem (np. jagodowym, truskawkowym), czy też polewą czekoladową. Smacznego! :-)

*English: INGREDIENTS (for 1 not too big cheesecake):
- 1 package of curd (250-300g)- I used the smooth one, because I couldn't find the one for cheesecakes 
- 2-3 tablespoons of mascarpone cheese
- 1 egg
- a bit of sugar (1-2 tablespoons - I don't recommend more if you want to use some toppings later, or jam, because it will be too sweet)
- a few biscuits to crumble for the bottom

PREPARATION: Combine together all ingredients in a bowl. In the meantime heat the oven up to 180degrees C. Place your crumbled biscuits on the bottom of baking tray, and add your mixed cheese on top of that. Bake for about 30-35minutes. You can serve it with jam (for example blueberry, strawberry) or chocolate sauce. Bon appetit! :-) 
A jaki jest wasz ulubiony sernik? /
*What is yours favorite cheesecake?

Przeczytaj również

13 komentarze

  1. wyglada pysznie. tam na spodzie tez masz czekoladę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Odrobinę - herbatniki były z czekoladą. Ale to w niczym nie przeszkadza :D

      Usuń
  2. Dla mnie sernik też musi być bez rodzynek i innych "dodatków" ;)
    Mój faworyt to http://daktylewczekoladzie.blogspot.com/2013/09/sernik-z-mascarpone.html - szczerze polecam, wszyscy się zajadają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko standard, klasyk a nie jakieś rodzynkowe widzimisię:))

      Usuń
  3. Wypróbuję ;) Też nie lubię rodzynek w serniku.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham serniki! Szczególnie te z rodzynkami ;P. Wypróbuję Twój przepis kiedyś :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A kysz z rodzynkami!

      Usuń
    2. Zrobiłam! Siedzi w piekarniku. Oczywiście pół przepisu zmieniłam (nie byłabym sobą, gdybym tego nie zrobiła), ale uznajmy, że to Twój przepis xD.

      Usuń
    3. Oho! Super! I jak wyszedł? :D

      Usuń
  5. faktycznie przepis jest bardzo prosty a takie lubię najbardziej :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  6. ah, sernik to jedno z ciast za którym nie przepadam. Ale mimo wszystko wygląda przepysznie..:)

    OdpowiedzUsuń