Recipe: Potato in a different way

4/02/2013

 
Lubicie chrupiące ziemniaki? Lub frytki? Ale nie lubicie ich obierać i tracić czas na gotowanie? Oto idealne rozwiązanie na ziemniaka w innej formie, niż zazwyczaj - ale jednocześnie bardzo smacznej. Jedyne, czego potrzebujecie, to znaleźć sporej wielkości ziemniaka i używając ostrego noża zrobić parę nacięć zaczynając od góry, ale nie przecinając go do końca. W szczeliny można włożyć odrobinę masła, bądź sera. Na wierzch warto dodać przyprawy, takie jak oregano, lub bazylia. Ziemniaka pieczcie w piekarniku przez ok. 40-60 minut (w zależności od jego wielkości) w 220 stopniach C.
Smacznego! :-) 
 
*Do you like crispy potatoes? Or fries? But you don't like to peel them off, or you just don't like to waste your time for cooking? It's a perfect solution for a potato made in a different way than usually - but really tasty at the same time.
The only thing you need to do is to find a large potato and using a sharp knife make multiple cuts starting from the top, but try to not cut the potato to the end. Then, you can put some butter inside of it, or cheese. Add some spices like oregano or basil. And bake it in the oven for 40-60 minutes (it depends on how big is your potato) in 220 degrees C. 
Bon appetit! :-)
Próbowaliście kiedyś przyrządzić go w taki sposób? :-)/
  Have you ever tried it that way?

Przeczytaj również

5 komentarze

  1. Kiedyś widziałam podobny przepis ale nie miałam jeszcze okazji zrobić takich ziemniaków.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie ziemniaczki, dużo bardziej niż frytki;d czasami w niedzielę sobie przyrządzam. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. az slinka cieknie ;)
    ale teraz tyle jedzenia w lodowce po swietach ze ziemniaki pewnie nie predko zagoszcza na moim stole

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie zmienia to faktu, że taki ziemniaczek byłby miłą odmianą :)

      Usuń
  4. Na bank przetestuję, bo wygląda pysznie :>

    OdpowiedzUsuń