Recipe: Chicken tacos

7/01/2012

 
Otrzymałam kilka komentarzy odnośnie przepisu dobrego na imprezę, więc oto i one: muszle taco!
*I got a few comments about posting a recipe good for the party, so here they are: taco shells!
SKŁADNIKI (na ok. 13 małych tacos z kurczakiem)
- 13 muszli taco
- 1 paczka przypraw do taco
- sos do taco (możecie zrobić go samemu mieszając na patelni kilka pomidorów bez skórki z łagodną i ostrą papryką pokrojoną w drobną kostkę i cebulą)
- 2-3 piersi z kurczaka
- sałata (1 liść do każdej muszli)
- 1 puszka kukurydzy
- 1-2 papryki
- żółty ser
 
 *INGREDIENTS (for about 13 small tacos)
- 13 taco shells

- 1 pack of taco spices 
- taco sauce (you can make it by yourself by mixing a few tomatoes without the skin on a pan, adding mild and hot peppers and onion)
- 2-3 chicken breasts
- salad (1 leaf to every taco shell)
- 1 can of corn
- 1-2 peppers
- yellow cheese
JAK WYKONAĆ:
- pokrójcie piersi z kurczaka w naprawdę małe kostki i smażcie je na patelni z przyprawami do taco
- pokrójcie paprykę na małe części i także wrzućcie na patelnię
- gdy kurczak jest gotowy, a papryka odrobinę zmiękła, dodajcie 1 puszkę kukurydzy i zmieszajcie
- następnie wypełnijcie muszle nadzieniem i połóżcie na wierzch trochę sera. Zapieczcie przez chwilę. Im krócej pieczecie, tym bardziej wasze taco są chrupiące. Ja zwykle piekę je aż do momentu, w którym ser się rozpuści.
- gdy są gotowe, dodajcie na wierzch trochę sosu. Smacznego! 

 HOW TO MAKE:
- cut the chicken breast into really small parts and fry them on a pan with taco spices. 
- cut the pepper into small cubes and add on a pan
- when the chicken is ready and the pepper is softer, add 1 can of corn and mix together
- then just add the filling to the taco shells, put some cheese on it and bake it for a while only to warm it up. The less you bake, the more crunchy your taco shells will be. I usually bake them untill the cheese looks good.
- when your tacos are ready, add some sauce on it and eat. Bon appetit!






Przeczytaj również

9 komentarze

  1. O, zmiana szablonu :). Podoba mi się! Choć przez moment poczułam się skołowana - gdzie ja weszłam? :D.
    Przepis też mi się podoba :D. Pewnie dałabym więcej sera.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna zmiana wyglądu bloga! Przepis również mi się podoba, jak większość Twoich pomysłów. Tylko ciągle mi brakuje czasu, żeby je wypróbować :(

    OdpowiedzUsuń
  3. No właśnie widzę, że mały remoncik na blogu :). Muszę się przyzwyczaić ;P

    Pozdrawiam,
    A.
    2bigcitylifes.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. znowu zmiana i znowu genialnie wygląda. a przez zdjęcia zrobiłaś mi apetyt, muszę spróbować zrobić. większość składników mam tylko taco muszę dokupić.
    [otagowałam Ciebie do zabawy do której mnie też zaproszono]
    xoxo ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. fantastyczny design bloga! Minimalizm i czytelność, to lubię :D

    Przepis do wypróbowania, ale najpierw chce się zmierzyć ze spring rolls :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Gdzie można znaleźć te muszle taco i sos? Przepis bardzo ciekawy i prosty :)

    Zapraszam na nowego bloga ---> http://dasiapisze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. ja nawet nie wiem co to sa te muszle taco :P

    OdpowiedzUsuń
  8. dziewczyny, widziałam dzisiaj te muszle taco w Lidlu na (chyba) tygodniu kuchni włoskiej:)W pudełeczku jest 12 muszli, cena 3,99. Pozdrawiam i smacznego.
    Paulina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O! To się nazywa okazja! Dzięki za info :))

      Usuń