Recipe: Chocolate apple sticks

6/09/2012

Dziś odkryłam to połączenie: jabłko, czekolada i orzechy - i zakochałam się w nim! Myślę, że mogę je nazwać apple pops. :-)
Możecie je jeść na dwa sposoby - normalne lub mrożone (smakują świetnie!). Jak je zrobić? Potrzebujecie 1-2 jabłka, 1 czekoladę (użyłam mleczną z orzechami) i proszek orzechowy lub rozdrobnione orzechy. Użyłam też grillowych patyków do nabijania jabłek.
Podgrzej czekoladę w małym garnuszku (dodaj trochę wody lub mleka), maczaj kolejno każde jabłuszko i posyp odrobiną orzeszków. Zostaw do wyschnięcia lub połóż je na talerzu i zamroź. To prosta, szybka i smaczna przekąska! Mam nadzieję, że wam się spodoba. 
 
*Today I discovered this delicious combination of apple, chocolate and peanuts, and I love it! I think I may call it apple pops. :-) 
You can eat it in two ways - normal or frozen (tastes great!). How to make them? You need 1-2 apples, 1 chocolate (I used milk with peanuts) and peanut powder or just chopped peanuts. 
I used grill stick for the apple parts. Heat the chocolate in a small pot (add a little bit of water or milk), dip the apple parts in it and then add a little bit of the chopped peanuts on it. Let it dry for a while or put them on a plate and froze. It's a simple, quick and tasty snack! 
I hope you're gonna like it.

 Mrożone jabłko na patyku w czekoladzie z dużymi orzechami laskowymi.
Frozen apple on a stick with chocolate and hazelnuts.







Przeczytaj również

2 komentarze